Här kommer konståkningsklänning

Hej,

Någon mer än jag som längtat till detta inlägg?! Oavsett, efter totalt 18 timmar ( från tillklippning till dekorationer) blev min nya konståkningsklänning klar. 

Tanken är att den ska fungera lite som reserv klänning eftersom min "vanliga" klänning används så mycket. 

Det är en ganska vanlig modell, men jag har försökt och göra den lite personligare med alla detaljer. Snörningen i bak är jag lika nöjd med som det var svårt och sy. Sen började jobbet med att sy fast all strass. 5 meter strassband = många timmars handsömnad. 

Jag vet inte om det syns på bilderna nedan men sameten har en väldigt speciell nyans och lyster som inte går och matcha med något annat än hudfärgad mesh. Var ett tag inne på att jag skulle göra en helt annan modell med matchande spets men efter två år av letande gav jag upp den tanken. Så nu har många idéer kokats ner till en som slutligen blivit ett färdigt plagg. 

Bilder kommer här:
Min skiss

På provdockan

På mig, med matchande hårband

/LK

Ett sista smycke innan...

Det är dags och visa er min senaste konståkningsklänning som blev klar för bara några timmar sen. Först kommer bild på det sista smycket jag gjorde av material från Syfestivalen i Borås.

Bilder kommer här:


Plommonfärgat armband med svarta detaljer som ska likna tentrådsarmband. Detta armband har min mamma fått eftersom hon har en del kläder i denna färgen.

/LK 


Makramé med blommor

Hej,

Dags igen och visa ett smycke jag har gjort. Även dessa delar är köpta på Syfestivalen av en dansk leverantör. 


Armbandet består utav vaxad bomullstråd, porslinspärlor och blommor förstås. För att få allt och sitta fast har jag gjort vanliga makraméknutar  i mellan varje pärla/blomma. 

Hur man gör makraméknutar hittar ni här: https://youtu.be/cVcmf2LOmZw
/LK

RSS 2.0