matglad dag!

hej hopp!
 
idag precis som alla andra tisdagar är det kök i skolan, men man längtar aldrig så mycket efter tisdagar som när man vet att de ens egen meny.
 
förutom att man oftast får välja vad man vill göra/laga just denna dagen så får man dessutom se hur de rätterna man planerat, komponerat och ägnat så mycket tid åt blir i verkligheten :)
 
Mina röda tråd var höst bla genom lingon, pumpakärnor, lingon m.m.
 
eftersom jag var i "disken" så fick jag förutom att ha hand om grovdisken sköta personalmaten som jag bestämt skulle vara lassgne, sallad och dressing.
 
ja tyckte allt smakade gott, men de e väll för att jag själv har gjort de och att jag redan innan utan att veta om de manipulerat hjärnan att allt e gott!
 
oavsett har de varit en lyckad dag :)!
 
ha de gött allihopa!
/ L.K
 (blir ingen bild, orkar inte hämta sladden till iphonen)

Helg med fart!

nä misstolka mig rätt, nu tror ni säkert att jag e ute och festar men jag syfta på att dagen och gårdagen har gått väldigt fort.
 
vaknande ganska tidigt och började nästan direkt med läxor och uppgifter som var tvungna att göras i helgen, ingen mening att spara på dem + att jag har annat att göra imorgon. satt nog 5 timmar i sträck, ja du läste rätt. De som är kvar nu är "plugggrejer" typ sånt ja har prov på på måndag. 
 
Det är inte så att jag samlat på mig alla uppgifter utan har hela tiden liggat i fas, problemet ligger i kalendern, det är v.43 på måndag och de kanske inte säger er så mycket men för alla elever är v.43= WOOOOOHOOOO LOV NÄSTA VECKA :D:D:D och för lärarna är v.43=ÅH NEEEEJ VI HAR INTE HUNNIT MED DET VI SKA; VI MÅSTE HA INLÄMNING OCH PROV SAMTIDIGT FÖR ATT INTE LIGGA EFTER!!!!!
 
Asså så här har de ALLTID vart sen jag börja skolan och va typ 6/7 år. Min ständiga fråga är varför kan inte lärarna pratar med varandra och tänka till innan så att man istället kan få en skrivuppgift att göra under lovet så att man slipper bli ännu mera utmattad än vad man redan är. 
 
Men men sista v.43 i den mest fantastiska skola som finns så va gör de att ha en jobbig dag, för det är just de det handlar om. På måndag har jag 3 lektioner och prov,lunch, prov och inlämning, ingen rast, inlämning och redovisning samtidigt möte och direkt efter konståkningsträning, ÖNSKA MIG LYCKA TILL! 
 
Aja bästa att vänja mig, kommer fortsätta på samma tema även om det är lugnt i skolan.
ska även försöka släng in lite fler inlägg i bloggens syfte- vad jag skapar och då tänker jag inte på skoluppgifter (tror inte att en 14 sidors uppsats är något som väcker er läsar lust för min blogg). 
 
 
för att börja direkt på detta tema kan jag ju tala om att jag väntar på ett paket med pärlor eller aa snarare 2 de ena kommer inte via posten så de kan jag få så fort de e vardag om personen i fråga har haft tid, precis som för mig är det bara en hobby som kan genomföras i mån av tid.
 
de andra paket/kuvertet kom i fredags fast ja de va tomt, postens sorterings maskin har manglat mitt kuvert så att de spruckit och innehållet ramlat ur. Håller på och anmäler detta just nu så att jag ska få tillbaka pengarna om inte så beställer jag nya pärlor/smyckesdelar igen handlade inte om så stora pengar, är alltid ett chans spel att skicka något via posten.
 
Berättade även för några dagar sen om att jag hade idé till ett nytt pennfack och att jag skulle köpa tyg, var där härom dagen men tyget var slut :/ bara att tänka om! Något som sticker ut ska de iaf vara, varför vara normal? 
 
Sköt om dig och hoppas det gav dig nått att läsa detta!
/L.K
Jag har ögonen på dig!
 
 
 

Måndag och nytt armband!

Hej och god förmiddag/eftermiddag (beror på hur man ser det).

Måndagar innebär sovmorgon och bil, men innan jag tog bilen till skolan hann jag både med att duscha, göra ett armband, äta frukost och testa min nya eltandborste.

För att börja med tandborsten så kan jag säga att den kändes som en vanlig tandborste men lät som en arg bäver eller nått?! Men gillar den ändå :)

Åter till de jag tänkte berätta om, armbandet jag gjorde imorses. Efter jag hade duschat var kl bara 07:00 (nytt rekord) kom jag på att jag kunde göra ett armband. Resultatet blev ett svart spetsarmband med svarta akrylpärlor. Alltså en favorit i repris (igen). Har tidigare gjort ett vitt, ett svart/vitt, ett aprikost, ett mintgrönt och nu ett svart :)

Nog tjötat, här kommer bilden ;)

p.s skulle puplicera detta inlägg i mobilen 11:30 idag men hade inget internet, därför kommer det nu :)

/ L.K

tur att de bara e söndag!

För då slipper jag längta som satan i flera dagar på att de ska bli torsdag/söndag. Gött att börja veckan med träning efter skolan :) + att man slipper länkta ihjäl efter att få träffa sina vänner <3
 
Träningen idag gick rätt bra :) och jag tror aldrig jag gjort en sån fin piruette som jag gjorde idag, nä de va ingen som filma utan jag bara kännde att den var riktigt riktigt bra. Piruetten efter (som inte var alls lika bra) snurrade ja 10 varv (enligt min kompis) och den första som var bäst var fler varv, "tätare" ingen "telefonsladd", och benet var tillräckligt högt och intill. Bara att önska att man jag kommer göra en sån när jag någon gång i framtiden ska testa fri grund. 
 
Idag spelades även min skiva med musik i ishallen och eftersom det är jag som gjort den och den såklart bara innehåller bra musik (enligt mig), gjorde de ju att man tryckte mer och vågade mer och hade riktigt riktigt kul!!! :D satt från 14-20 och letade passande låtar, brännde över dem till en cd och designade ett omslag till fodralet. Har ett gratis program i min mac som jag använde, dock fick jag inte exakt rätt format men om jag någon gång får tag på en färgkopiator så kan ja ju förstora dem. Oavsett är jag skit nöjd!!!
 
 
Igår kom även 2 av mina sysslingar hit och min ena syssling är typ skit bra på datorer och hjälpte mig med både de ena och de andra, bla ett gratis backup program som man kan ha både i mobilen och på datorn. Skulle ni vara intresserade så skriv eran mailadress så bjuder jag in er :)!
 
Idag har jag som sagt vart och tränat och sen var vi även på elgiganten, coop m.m. Har äntligen köpt en eltandborste, har alltid varit en motståndare till detta och har aldrig viljat ha någon men efter att testat mammas insåg jag hur bra en eltandborste är. Det jag dock inte gilla med hennes var att den var så klumpig och tjock att ha i handen, så därför köpte jag en eltandborste som ser ut som en vanlig tandborste.
 
Var även på coop och rusta. Köpte bla mascarpone på coop som sedan blev en efterrätt/eftermiddags fika. Tankade sen bilen och åkte hem! åt lite och satte sen igång och baka havreflarn som jag sedan använde till min hallonkräm gjord på mascarpone. 
 
Ha de gött!
 
/ L.K
 
 
 

Fredagsmys...

Fredagar innbär en lektion i skolan och att man är hemma redan kl 14 (om man nu inte provianterar på ica). 
 
Efter några timmar hemma har man hunnit lusläsa facebook fleragånger och de typ (måste räkna) 5 smyckesgrupperna jag är medlem i.
 
Detta är TOTALT LIVSFARLIGT för en ansträngd studentbudget. Har beställt både 2 meter kedja, smileyspärlor och små gulliga glaspärlor (som jag inte visste jag behövde).
 
Vi lever bara en gång så, så länge jag har råd tänker jag fortsätta köpa de jag verkligen verkligen vill ha!
 
Har även hunnit sörja mitt gammla pennfack som gått sönder :/ och funderat ut hur mitt nästa ska se ut :) blir väll att köpa tyg någon gång i veckan...
 
Sen vill jag verkligen komma igång och sy nya konståknings leggins, har ju köpt tyg men mitt gammla leggins mönster (det vill säga ett par isär klippta gammla leggins med ett hål för mycket), är snett de var därför de jag har nu blev snea.
 
Att de är snea är mest en utseende fråga då det blir veck vid knäna, men när sen kardborren på hällan börja släppa och tyget på de ena knät börja bli nopprigt och allmänt slitet förstod jag att de var dags att sy nya. 
 
Har som sagt inte kommit tillskott än pga att jag inte har något mönster så än så länge använder jag de slitna/halvsöndriga. Har ett par till i och för sig men de är "vanliga" alltså ingen hälla vilket betyder att jag behöver ha skridskoöverdrag utan på skridskorna för att inte irriterar mig på/snubbla på min extremt långa skosnören. 
 
Jag har ett par skridskoöverdrag (som jag sytt) men de är inte så praktiska när man har bråttom eller vid andra tillfällen när man är aningen tankspridd, man måste ta på sig dem innan man tar på sig skridskorna och det e FRUKTANSVÄRT lätt att glömma...
 
Imorgon är schemat TOMT ja faktiskt! cäremot har jag några planer:
* SOVA!!!!!!
* Handla mat
* Baka (om jag orkar)
* Läxor/skoluppgifter
* Se på tv
* Städa toan (inte för att den är speciellt skitig just nu men de behöver nog göras ändå)
* Något mer nödvändigt som jag inte kommer på just för tillfället ;)
 
Nu tänkte jag dissa er för lite mer fredagsmys med chips och tv/film alldeles själv :)
Riktigt riktigt kul är Gustavsson 3tr som börjar nu!
Hejråå!!!
/ L.K
Bild från Instagram, lkaarlssons, followa mig!!!
 

nio!

Klockan börjar snart närma sig läggdags men de gör inte så mkt, dagen har vart underbar :)
 
Åkte bil till skolan idag och vi kom dit typ 5 min innan vi börja, (tur vi inte åkte senare). Första lektionen var religion och vi hade prov på alla riterna i Hinduism, Buddhism, Islam, Judendommen och Kristendommen. Gick npg sådär men jag svara på allt iaf ;)
 
Sen var de lunch och ja va inte alls hungrig så åt typ inget.
 
Dietik/Diet matlagning hade vi sen och dagens uppgift var att göra konsistens anpassad kost, (för sånna som inte kan tugga). Vi var därför tvungna att passera allting och köra de i matberedaren så att det inte var några bitar.
 
Vi gjorde potatissoppa med malen kassler till och till efterrätt blev det apelsin och chokladsufflé. Soppan var god, men de hade vart godare med något "helt".
 
Sufflén gjorde jag och den blev lite bränd och reste sig inte så mycket som jag hade önskat men den var god. Det är inte lätt det här med sufflé, man får inte öpnna luckan för tidigt eller innan den är klar, för då sjunker den ihop, sen måste man ha exakt tid och grad och detta varierar mellan olika ugnar kort sagt det är en hel vetenskap och för att vara första gången är jag nöjd med att det över huvudtaget gick att äta ;)
 
 
Vi var as snabba i köket och fick sluta hela 45 min tidigare!!! Sen eftersom jag hade bil idag erbjöd jag mig att skjutsa 2 kompisar till resecentrum för att de skulle hinna med sina tåg/bussar. Var även en sväng på elgiganten, Åhlens, Stadium, JC och hemköp innan jag åkte till ishallen. 
 
Jag trodde då att kl var 16:05 och att de var 55 min kvar tills träning började men klockan var bara 15:05 alltså när vi egentligen skulle sluta skolan. Därför blev jag snabbt rastlös och erbjöd mig att hämta en konståknings kompis på resecentrum, så jag satte mig i bilen påväg dit, men shit va mkt trafik de var ute då, ja jag borde fattat de kl var ju 16:05 och alla var påväg hem från jobben. Hämtade iaf henne och åkte tillbaka till ishallen.
 
Kl 17:00 stod vi på isen och den kommande 1,25 timme gick i raket fart. allting gick skit bra idag och jag lärde även några i gruppen hur de skulle göra, älskar verkligen att lära ut de jag kan och se hur glada personerna blir när de lärt sig något nytt :).
 
Efter träning tog jag bilen (igen) och skjutsade min kompis till resecentrum igen innan jag påbörjade min resa hemmåt. Det är faktiskt ganska mysigt att åka själv i bilen, lyssna på mysmusik och bara ta det lugnt medan solen går ner.
 
har nu vart hemma i ca 2 timmar och har hunnit med att kolla fb :P, se på kockarnas kamp, packat väskan och ätit :)
 
Nu ska jag vara lite social mot katten, mamma och pappa!
 
Ha de gött!
/ L.K
 

Veckans fynd!

Hej igen igår var jag på netto för att köpa en håltång. Kostade bara 25kr och är väldigt användbar när man jobbar med läder. Bild kmr här!
/L.K


Går dagens outfit!

Eftersom jag inte orka blogga mer igår, så kmr de inlägget idag :)

Flanellskjorta: ellos.se
Linne: bikbok
Jeans: only
Sockar: newbody

/L.K


2 år!

att 2 ynka år kan få en att må så bra?!
 
att man kan få så många nya vänner?!
 
att en sport kan få föra med sig så mkt gemenskap?!
 
att man kan längta så mkt till att det ska bli söndag?!
 
att alla krämpor försvinner så fort man står på isen?!
 
att man kan må så dåligt av att inte få göra de man lever för?!
 
att man blir så rädd om det som betyder något?!
 
att en så stark vilja kan göra så mkt?!
 
att folk kan vara så oförstående och nedsättande?!
 
för en timme sen var det exakt 2 år sedan jag fick börja i konståkning och jag börja se en mening med livet. det var en söndagsmorgon, kl var lite före 10 och jag satt i baksätet och det var dimmigt och halt ute. Jag var åksjuk och mådde jätte illa, dessutom kom vi för sent! men vem kommer ihåg det nu? antagligen bara ja! efter den dagen var jag livrädd för att inte få fortsätta! men tack och lov står jag på stadiga ben kvar på isen. antagligen bara slumpen men för mig har datumet 101010 en speciell bedydelse <3
 
Ha en bra dag!
/ L.K

Åh va jobbigt!

Hej på er!
 
Idag var det första dagen i köket för hösten. Jag fick som vanligt vara i diskgruppen, så jag och en kompis skötte egenkontrollen, frukosten, findisken och veg. maten.
 
De har gått toppen, men nu är man helt slut!
 
trodde jag skulle klara mig fråna att duscha, men när jag sen såg min spegelbild och hur fett håret var bestämde jag mig för att duscha eller rättare sagt har inte gjort de än men snart :)
 
Kl 20 börjar ju ung och bortskämd så det måste jag ju kolla på ;)
 
imorgon är en soft dag :)
 
ha de gött!
/ L.K

Ny vecka nya möjligheter!

Den bästa dagen på länge var i söndags, fick träffa mina vänner och alla var uppklädda eftersom det var fotografering. Vi väntar nu alla på att korten ska pupliceras!!!
 
Idag var det tillbaka till verkligheten och skola igen... kan de inte bli torsdag?!
 
Skrev nyss klart en skoluppgift och en annan blev klar i lördags kväll, men då låg hemsidan nere och de gick inte att lämna in, och de kan jag la förstå var nog bara jag som gjorde läxor då xD
 
Iaf tänker lägga upp en bild på mig från i söndags, klänningen har jag sytt själv och är gjord av turkos samett, hudfärgat nät med silvrigt glitter/paljetter, turkost sidenband och silvrigt paljettband. 
 
Bilden finns även på Instagram, lkaarlssons heter jag där gilla och followa mig gärna!
/ L.K

Lördag var de ja!

och gör inte så mkt, var framme förut på skördemarknaden, vi köpte lite grönsaker bl a. Blev även ett par jeans från Only, var rea så jag passade på ;)

Nu försöker jag hitta något som kan göra att jag kan bli motiverad att klicka på mappen där alla dokument ligger och sen klicka på arbetet om narkotika som behöver skrivas klart typ nu, och sen har vi jobbigt prov i religionen på onsdag och torsdag och de jag ska läsa på är inte ens färdig skrivet...

så kanske borde göra de istället för att skriva en massa smörja här ;)

Hörs!
/ L.K


Fredag :)

Hej på er!
 
vet inte riktigt vad jag ska skriva, skrev ett ganska långt inlägg igår ju!
 
fredag är det ju som sagt idag, och det innebär inget speciellt mer än att jag är ledig :)
 
skulle någon kunna spola fram tiden lite så vore jag inte ledsen ;) bästa med helgen är de ynka 30 minuterna jag står på fruset vatten och endast omges av människor som älskar samma sak som jag och accepterar att jag är den jag är och får mig att må så bra som bara går.
 
frihets känslan att sväva fram utan att vara beroende av någon annan eller ha massa måsten är obeskrivlig, efter ett halvt varv på isen är lyckan total!
 
vet inte varför jag så fort jag skriva nått hamnar här, men det är antagligen för att det är detta betyder allt!
 
ska inte skriva något mer onödigt eller vad det nu är, ska ner och äta nu :) får se när jag hör av mig nästa gång!
 
/ L.K
 

bästa veckan på säsongen!

Kanske inte just v.40 varje år men den veckan när klubbkläderna kan beställas och när det är fotograferingen av grupperna lever man upp lite extra ;)
 
Efter att man blivit fast i den fantastiska sporten konståkning, börjar man bli pryltokig och vill ha ALLT från leggins, tröjor, skridskoskydd, väskor, vantar, klänning, hår smycken, nya skridskor, vattenflaskor, hjälm/huvudskydd osv....
 
Nu har väll de lagt sig liiiiite men det är ändå något alla ser framemot, och tankar som undrar vad det finns för några tröjor och väskor iår. Det blir lite som julafton och sen när man beställt vad man vill ha dröjer det typ 2 månader innan man får sin påse och nya favoritplagg skapats.
 
I år blir det nog att beställa en svart tröja med strass och kaaaaanske ett par leggins med strass ja man blir strasstokig... alla ögon bara glittrar när något så vakert dyker upp :)
 
och imorgon är det skolfotografering som gäller, kmr va ständigt upptaget på de tre tjejtoarna som finns i vår hemvist ( någon som förstår vad de ordet betyder?) aja finns typ 100 toer på ett annat ställe så blir la att gå dit. kommer vara riktigt soft imorgon börjar 10:30 med skolfotografering och resten av tiden till kl 12:20 har vi svenska och en skrivuppgirt som jag gillar starkt!. sen slutar vi :D
 
Woho helg! fast nej gillar inte tanken på att vara hemma i 2 dagar och inte ha något annat än läxor planerat.... roligt blir det dock på söndag, då har vi träning (dock bara ca 30 min) och sen fotografering av grupperna vilket även då kommer innebära att alla står på kö för att spegla sig och sen stå och huttra på isen och undrar när blir de vår tur?! 
 
Aja tro nu inte att jag är bitter och klagar, gillar faktiskt allt de jag skrivit om nu men som med allt kan man vrida och vända på saker för att se det ur olika vinklar :)
 
Hoppas ni har haft det lika gött som jag har haft det idag, de 3 timmar som varade mellan 15-18 idag har varit de bästa på länge det är eftermiddagar som denna som gör livet så meningsfullt och fantastiskt!
 
Ha de gött :D
/ L.K
Bild från parkeringen vid ishallen, tyckte de va lite charmigt med snöhögen i bakgrunden ;)
för denna och andra bilder kolla Instagram, heter lkaarlssons där och skulle bli mega glad om ni lika mina bilder eller ännu hellre followa mig :)
 
 
 

En vecka sen sist

Men nu kmr iaf ett inlägg :)

Tänkte dock bara skriva att ett paket med lite smyckesdelar kom idag,så vem vet kanske blir ngt smycke ikv :)

/L.K


RSS 2.0